Bergsbyar

Vi lämnade Katapola på vår lilla moppe tidigt imorse eftersom Oskar skulle dyka. För första gången sen vi kom låg det moln över berget och blåste redan på morgonen. Det blev en kylig tur över bergskammen men när vi kom fram solade det upp.

Oskar hade ett härligt dyk i en korallgrotta med ljusinsläpp från ovan. Coola färger etc. men inte mycket fisk. Det blev ett litet drama när Oskars dive buddy (man har alltid en sån) fick panik och simmade rakt upp till ytan. Turligt nog skedde detta på tillräckligt grunt vatten för att uppstigningen skulle vara helt ofarlig. Annars hade väl O fått slå honom hårt i magen eller något för att stoppa det hela. Hur som helst, mannen hade panik och vägrade fortsätta dyka så O fick bli buddy med dive mastern istället. Mycket roligare, tyckte O.

Under tiden traskade jag upp till en by på berget där jag drack kaffe och njöt av en otrolig utsikt. När jag kom ner åt jag en greksallad och låtsades att jag var dansk för att slippa socialisera med andra svenskar (de är ju överallt, herregud).

När O kom tillbaka körde vi till ytterligare några byar högre upp och strosade runt. Fint, och så vitt att man blev bländad. Nu ska vi snart gå ut och äta. Igår blev det ruskigt sen middag. Kl 22 gick vi ut och det är ju i senaste laget även för att vara semester.

Om ett par dagar drar vi till Naxos. Boende ordnar vi på plats, tror jag. Vi vill inte bo i Naxos stad utan på någon av de fina stränderna. Gärna Agia Anna. Vi får se hur det blir.

Langada idag.

Kommentarer :

#1: Jenny

Allt ser så härligt ut

skriven

Kommentera inlägget här :