Byggbilder

Nu har Oskar precis dragit iväg på vaktjobb så jag passar på att lägga upp ett gäng bilder från bygget. Det går långsamt framåt eftersom Oskar har haft galet mycket att göra på jobb sedan i december, men därför var det desto skönare att få lite proffshjälp i veckan. 

Nu har vi raka golv(balkar) och Oskar kan börja lägga golvvärme.
 
Hålhelvetet är igen-gjutet och vi har fått upp en limträbalk i entrén. Limträbalk är den tjocka trägrejen i taket. Man måste sätta upp en sådan om man river bärande väggar. 
 
Calle och Blom fick trixa länge för att få golvet i nivå. Det gamla lutade tydligen fem centimeter. 

Här kommer vårt kök så småningom att stå. Oskar ska nu dra el i installationsväggen, lägga golvvärme och därefter ska innerväggar och golv göras. Vi har satt in ett nytt fönster i köket (bakom stegen).

MEN vi vill ha MYCKET ljus, så vi gör en glasvägg här också. Det ska alltså bli glas där det nu sitter skivor, om någon inte förstod det... Utanför glasväggen har vi en ganska stor balkong där vi ska sätta glasräcke för att maximera utsikten från köket. Det kommer att bli en härlig vy över ån, ängen och trädgården, mmmm. Vi lägger även nytt golv på balkongen.

I köket ska vi ha ett litet köksbord och framför fönstret som ni ser nedan, dvs. granne med köket, ska vi ha en stor matplats. Fönstret är f.ö. nytt och vi har öppnat upp de gamla väggarna (därav limträbalk här också). 


Vi kommer att ha kombinerat vardagsrum/matsal. Ungefär där tegelgrejorna sticker ut kommer braskaminen att stå. Om det går att lösa på ett snyggt sätt ska vi plocka fram och putsa det gamla teglet och ha det som fond bakom kaminen. 
 
Bottenvåningen är det plan som vi lägger mest tid och resurser på. Här har vi ändrat planlösningen totalt och rivit ut och bytt all isolering (och allt annat som man kan riva ut och byta för den delen – till exempel avlopp och el).

På övervåningen, som är nästa etapp av renoveringen, är det inte riktigt lika mycket att göra. Vi kommer visserligen att totalrenovera alla rum, göra en kupa, badrum samt byta el och avlopp, men planlösningen står ganska fast och eftersom där inte är isolerat blir det inte lika mycket förarbete i form av rivning (tror jag). Vi kommer att plocka in folk som bygger badrum och kupa åt oss så tro inte att vi har fått fullständig hybris. 

Några har frågat hur jag klarar av att bo i byggröran och mitt svar är: det gör vi inte. Vi bor ju på övervåningen som är en egen liten lägenhet med kök, toalett, litet sov- samt tv-rum. Vi kan sätta för och stänga dörrar, så vi slipper byggdamm på våra saker. Det hade såklart varit gött med mer plats och ett bättre kök, men det kommer vi ju att få med tiden. 

Om ni vill kika på före-bilder så hittar ni dem här

Kommentarer :

#1: Mor

Det kommer att bli sååå fint! Och det är nog det renaste bygget nånsin...inte ett dammkorn mellan golvbjälkarna :-)

skriven
#2: Julia

Det ser ut att bli fantastiskt fint! Så härligt med en glasvägg!

skriven
#3: Karin

Så skönt att ni kommit in i uppbyggnadsläget! Det är mycket lättare att stå ut! Vyn över ån blir magisk att ha, naturen flyttar in i huset!

skriven
#4: Karin

Så skönt att ni kommit in i uppbyggnadsläget! Det är mycket lättare att stå ut! Vyn över ån blir magisk att ha, naturen flyttar in i huset!

skriven

Kommentera inlägget här :